Per risparmià soldi nantu à u cibu, pianificate i pasti è fate una lista di a spesa, cucinate in casa più spessu è cumprate in massa. Strategie supplementari includenu vendite di shopping, aduprendu cuponi, scegliendu marche di magazinu è riducendu u sprecu alimentariu.
Prima di fà a spesa
Pianificate i vostri pasti: Create un pianu di pasti settimanale per sapè esattamente ciò chì avete bisognu di cumprà, chì impedisce l'acquisti impulsivi è e spese eccessive.
Fate una lista: Una lista di shopping stretta vi aiuta à rispettà u vostru pianu è à evità di cumprà articuli inutili.
Verificate e vendite: Guardate i volantini è l'applicazioni di i magazini per e vendite settimanali è custruite u vostru pianu di pasti intornu à elli.
Evitate di fà a spesa cù fame: Hè più prubabile chì fate acquisti impulsivi quandu avete fame.
Mentre fate a spesa
Attenetevi à a lista: Aduprate a vostra lista per stà cuncintratu è evità acquisti impulsivi.
Sceglite marche generiche: E marche di magazinu o generiche sò spessu assai più economiche di e marche di nome.
Paragunate i prezzi unitari: Guardate u prezzu unitariu (prezzu per oncia, libbra, ecc.) Per truvà u megliu valore, soprattuttu quandu si paragunanu diverse dimensioni.
Cumprate in massa: Cumprate articuli micca deperibili è grossi tagli di carne chì pudete congelà per risparmià soldi cù u tempu.
Vendite è liquidazione di i negozii: Cumprate articuli scontati, soprattuttu s'è vo pudete congelà li per dopu, ma attenti à ùn cumprà più di ciò chì avete bisognu.
Cumprate à a fine di a ghjurnata o in i mercati lucali: Pudete truvà offerte megliu vicinu à l'ora di chjusura in i mercati.
Dopu avè fattu a spesa
Cucinate da zero: Cucinà da zero hè guasi sempre più economicu chè cumprà pasti precotti o preimballati.
Preparazione di i pasti: Cucinate grandi quantità di pasti è congelate porzioni per un usu futuru per risparmià tempu è soldi in e notti occupate.
Utilizate l'avanzi: Pianificate di utilizà l'avanzi per i pranzi o un'altra cena per evità i sprechi.
Conservate currettamente l'alimentu: Una conservazione adatta aiuta à impedisce chì l'alimentu si rovini, cusì pudete aduprà prima ch'ellu si rovini.
Riutilizate l'ingredienti: Aduprate cose cum'è un pollu interu per parechji pasti (petti, cosce, poi a carcassa per u brodu) o cunservate i resti di verdura per u brodu.
No comments:
Post a Comment